صفحه اصلیارتباط با مادرباره ما

کتاب دعای عرفه


خرید کتاب دعای عرفه. امام حسین علیه السلام . انتشارات: محمد و آل محمد.

به روز شده 1403/03/14

امروز 27 شهریور 1403

موجودی: در انبار

قیمت با تخفیف : 20,000 تومان

کتاب دعای عرفه

  • با علامت وقف و با خط کامپیوتری درشت


  • ناشر: محمد و آل محمد


    سال چاپ: 1397


    تعداد صفحات: 64


    نوع جلد: نرم


    سایز و مدل: جیبی شومیز


    شابک : 9789648059939

    پشتیبان فروش : 09196835373

    • دانلود فایل pdf:
    • 25,000 تومان

    • با تخفیف : 20,000 تومان

    • لینک خرید : https://www.mazhabbook.ir/خرید-اینترنتی-کتاب-دعای-عرفه-انتشارات-محمد-آل-محمد



    مشخصات کتاب دعای عرفه

    نام :

    کتاب دعای عرفه

    با علامت وقف و با خط کامپیوتری درشت

    مولف ، نویسنده :

    حضرت اباعبدالله الحسین (ع)

    انتشارات، نشر :

    محمد و آل محمد

    تعداد صفحات / سایز و مدل :

    64 / جیبی شومیز

    شابک :

    9789648059939

    قیمت پشت جلد :

    25,000 تومان

    قیمت با تخفیف :

    20,000 تومان

    موضوع :

    نیایش امام حسین در صحرای عرفات


    تگ ها : خرید کتاب دعای عرفه. امام حسین علیه السلام . انتشارات: محمد و آل محمد. کتاب دعای عرفه امام حسین علیه السلام . کتاب دعای عرفه محمد و آل محمد. حضرت اباعبدالله الحسین (ع). نیایش امام حسین در صحرای عرفات.


    دعای عرفه امام حسین(ع) دعایی منسوب به امام حسین(ع) که بنابر روایات، آن حضرت در روز نهم ذی‌الحجه (روز عرفه) در صحرای عرفات خوانده است. شیعیان این دعا را در روز عرفه و در صحرای عرفات و نیز در مساجد مناطق دیگر جهان می‌خوانند. دعای عرفه، در بردارنده آموزه‌های عرفانی و عقیدتی است. عالمان و محدثان شیعه با توجه به محتوای بلند این دعا آن را از امام حسین(ع) دانسته و تنها در انتساب بخش پایانی آن، برخی به دیده تردید نگریسته و آن را به برخی مشایخ صوفیه نسبت داده‌اند. نظر به اهمیتی که این دعا نزد شیعیان دارد، ترجمه‌های بسیاری به زبانهای مختلف از آن در دست است.

    معرفی دعای عرفه

    دعای عرفه امام حسین(ع) از مهم‌ترین دعاهای شیعه است که در روز عرفه و در صحرای عرفات خوانده می‌شود. دعا در بردارنده عالی‌ترین آموزه‌های عرفانی و عقیدتی است که گفته‌اند امام حسین(ع) همراه با گروهی از خاندان و یارانش در بیرون خیمه‌ها آن را خوانده‌ است. بشر و بشیر فرزندان غالب اسدی نقل کرده‌اند که: در آخرین ساعات روز عرفه در سرزمین عرفات در خدمت امام حسین(ع) بودیم که آن حضرت با جمعی از خاندان و فرزندان و شیعیان از چادر بیرون آمدند و با نهایت خضوع و خشوع در طرف چپ کوه ایستادند و روی مبارک را به طرف کعبه گردانیده دست‌ها را تا مقابل رو برداشتند و این دعا را خواندند.[۱] در روایت کفعمی دعای عرفه با جمله زیر پایان یافته است:

    لا اله الا انت وحدک لا شریک لک لک الملک و لک الحمد و انت علی کل شیء قدیر. یا رب، یارب یا رب.

    اما به نقل از سید ابن طاووس در اقبال الاعمال، دعای عرفه پس از آن با فقرات زیر ادامه می‌یابد:

    الهی انا الفقیر فی غنای فکیف لا اکون فقیرا فی فقری. خاتمه دعا چنین است: و انت الرقیب الحاضر انک علی کل شیء قدیر و الحمدلله وحده.

    در برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران، عراق،افغانستان و پاکستان این دعا به صورت جمعی و گروهی خوانده می‌شود که گاهی تعداد افراد شرکت کننده به ویژه در ایام حج و در سرزمین عرفات به هزاران نفر می‌رسد.

    سند

    کفعمی در کتاب البلدالامین و سیدبن طاووس در کتاب مصباح الزائر این دعای شریف را ذکر کرده‌اند و پس از آن دو، علامه مجلسی در بحار الانوار و شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان این دعا را آورده‌اند. در مورد راویان حدیث (بشر و بشیر) آیت الله خویی می‌گوید: این دو برادر پسران غالب اسدی کوفی هستند. بشر از اصحاب امام حسین(ع) و اصحاب امام سجاد(ع) اما بشیر تنها از راویان حسین بن علی(ع)است.[۲] اگر چه بعضی از محدثان یقین به سند این نیایش ندارند، مفهوم و محتوای این دعا به قدری با عظمت و مطابق اصول است که از سند بی‌نیاز و احتیاجی به آن ندارد.بدیهی است که نظیر مضامین این نیایش در عالی‌ترین درجه حکمت و عرفان اسلامی را جز انبیای عظام و ائمه معصومین نمی‌توانند بیان نمایند.

    سند بخش پایانی

    از آن رو که قسمت پایانی دعای عرفه را تنها سید ابن طاووس در اقبال الاعمال آورده است و خود سید ابن طاووس در کتاب دیگرش مصباح الزائر و کفعمی و علامه مجلسی آن را ذکر نکرده است، علامه مجلسی صدور آن را از اباعبدالله الحسین(ع) مورد تردید قرار داده است و احتمال داده است که این قسمت را بعضی از مشایخ صوفیه به این دعا افزوده‌اند. که ممکن است این قسمت ابتدا در برخی کتاب‌ها وجود داشته که سید ابن طاووس با غفلت از حقیقت آن و به گمان اینکه جزء دعای عرفه است، آن را در پایان دعا قرار داده است و یا اینکه نسخه اصلی کتاب اقبال الاعمال دارای این زیاده نبوده و بعد‌ها برخی از مشایخ صوفیه آن را به این کتاب شریفه ملحق کرده‌اند که به نظر احتمال دوم مناسب‌تر است.

    حسینی طهرانی نویسنده کتاب روح مجرد و جلال الدین همایی نیز این قسمت افزوده را به ابن عطاء الله اسکندرانی عارف معروف سده هفتم هجری نسبت می‌دهند و معتقدند که این قسمت عینا در نسخه قدیم کتاب «الحکم العطائیه» موجود است. آیت الله شبیری زنجانی نیز این بخش را جزو کلمات امام حسین(ع) نمی‌داند.و می‌نویسد: این ذیل در نسخه‌های قدیمی اقبال وجود ندارد و بعداً به اقبال ملحق گردیده است.

    آیت الله جوادی آملی با تکیه بر محتوای این قسمت، آن را از غیر معصوم بعید دانسته و معتقداست که در بررسی اسناد روایات، آنچه اصل است و موضوعیت دارد، صدور آن از امام معصوم است؛ یعنی یک حدیث پژوه باید اطمینان یابد که محتوای مورد نظرِ وی، از معصوم صادر شده است. این اطمینان گاهی از راه وثاقت و اصالت و صداقتِ راوی به دست می‌آید، گاهی از راه بلندی محتوا و اتقانِ متن و گاهی نیز از راه شواهد و قرائن منفصل و متصل. از این رو، بررسی سندی احادیث از آن جهت مورد توجه قرار می‌گیرد که راهی برای حصول این اطمینان است و به اصطلاح موضوعیت ندارد، بلکه دارای طریقت است.

    محتوا

    دعای عرفه امام حسین(ع) دربردارنده مطالب فراوانی است که برخی از مهم‌ترین محورهای آن عبارت است از:

    • شناخت خداوند و بیان صفات الهی و تجدید عهد و پیمان با پروردگار و شناخت پیامبران و تحکیم ارتباط با آنها و توجه به آخرت و اظهار عقیده قلبی.
    • سیر اندیشه در آفاق جهان و یاد آوری نعمت‌های بیکران الهی بر انسان و حمد و سپاس خداوند بر آن ها.
    • تضرع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان و توبه و انابه و درخواست عفو و روی آوردن به صفات پسندیده و اعمال خیر.
    • درخواست حوایج که با درود و صلوات بر محمد و آل محمد شروع می‌شود. سپس تقاضای بخشش و نور هدایت و رحمت و برکت و وسعت روزی و پاداش اخروی و...

    دعای عرفه دعایی نسبتاً طولانی و از اعمال مهم شیعیان در روز عرفه است که پس از نماز ظهر و عصر تا غروب خوانده می‌شود. دعای عرفه منسوب به حسین بن علی، پیشوای شیعیان، با حجمی حدود ۳۲۰۰ کلمه که با اختلافاتی جزئی در کتب مختلف نقل شده، و مضمونش اعتراف به جایگاه خدا و اقرار به جایگاه انسان در هستی، و نیز حمد و سپاس برای نعمتهای فراوان خداوند بر انسان، یادآوری مشکلات و تب و تابهایی که شخص در عمر خویش از بدو آفرینش تاکنون پشت سر نهاده، و کوشش برای جلب رحمت الهی، و طلب آرامش و عافیت از وی، همچون مهم‌ترین خواستهٔ انسان است. این دعا حاوی اصلی ذکر شده در همهٔ تحریرها، و ذیلی مذکور در برخی تحریرهای دعا در حدود 800 کلمه است.

    گفته شده که حسین بن علی این دعا را در روز عرفه و در صحرای عرفات و در کنار همراهانش در بیرون خیمه‌ها خوانده‌است. بر پایهٔ آنچه در اول برخی نسخ‌های دعا ذکر شده، این دعا توسط بشر و بشیر فرزندان «غالب اسدی» نقل شده‌است.

    در ایران دعای عرفه با حضور هزاران نفر در مناطق مختلفی از مساجد، دانشگاه‌ها، امامزادگان و همچنین مناطق عملیاتی جنگ ایران و عراق و همچنین سفارت خانه‌های ایران در خارج از کشور برگزار می‌گردد.

    ... تا غروب آفتاب دستش رو به آسمان بلند بود و با تضرع اشك مي ريخت ... تا بالاخره بخشيده شد...

    نهم ذيحجه (در ايران، فردا پنجشنبه) روز عرفه است. خداوند متعال در اين روز به سه مكان و سه گروه از انسانها، توجه ويژه دارد:

    1. كربلا و زائران امام حسين (ع).

    2. صحراي عرفات (در نزديكي مكه) و حجاج بيت الله.

    3 . هر جا از دنيا كه دستي به سوي او بلند شود و دلي بشكند.

    چرا «عرفه»؟

    ـ آنگاه كه جبرئيل (ع) مناسك حج را به حضرت ابراهيم (ع) مي آموخت، چون به عرفه رسيد به او گفت : «عرفت؟» يعني «ياد گرفتي؟» و او پاسخ داد آري. لذا به اين نام خوانده شد.

    ـ وجه ديگر اينكه مردم از اين جايگاه و در اين سرزمين به گناه خود اعتراف مي كنند.

    ـ بعضي ديگر هم آن را جهت تحمل صبر و رنجي ميدانند كه براي رسيدن به آن بايد متحمل شد ؛ چرا كه يكي از معاني «عرف» صبر و شكيبايي و تحمل است. 

    حضرت آدم (ع) در عرفات

    مطابق روايتي از امام صادق(ع)، وقتي جد اعلاي ما حضرت آدم (ع) از باغ بهشتي به زمين فرود آمد، چهل روز هر بامداد بر فراز كوه صفا با چشم گريان در حال سجده بود. جبرئيل (ع)، فرود آمد و پرسيد:

    ـ چرا مي گريي، اي آدم؟

    ـ چرا نگريم در حاليكه از جوار خداوند به اين دنيا فرود آمده ام؟

    ـ به درگاه خدا توبه كن و بسوي او بازگرد.

    ـ چگونه ؟

    جبرئيل در روز هشتم ذيحجه آدم را به مني برد، آدم شب را در آنجا ماند و صبحگاهان عازم صحراي عرفات شد. جبرئيل هنگام خروج از مكه، احرام بستن و لبيك گفتن را به او آموخت و چون عصر روز عرفه فرا رسيد، آدم را به غسل فرا خواند و پس از نماز عصر، او را به وقوف در عرفات دعوت كرد و كلماتي را كه از پروردگار دريافت كرده بود به وي تعليم داد، اين كلمات عبارت بودند از:

    سبحانك اللهم و بحمدك

    لا اله الا انت

    علمت و ظلمت نفسي

    واعترفت بذنبي

    اغفر لي انك انت الغفور الرحيم

    يعني:

    جز تو خدايي نيست

    كار بدي كردم و بر خود ظلم نمودم

    اينك به گناه خود اعتراف مي كنم

    مرا ببخش كه تو بخشنده و مهرباني.

    آدم (ع) تا غروب آفتاب همچنان دعا ميكرد و با تضرع اشك مي ريخت. وقتي كه آفتاب غروب كرد همراه جبرئيل روانه مشعر شد و شب را آنجا گذراند. صبحگاهان در مشعر بپاخاست و به دعا پرداخت... تا اينكه سرانجام بخشيده شد ...

    حضرت ابراهيم (ع) در عرفات

    جبرئيل(ع) در صحراي عرفات، مناسك حج را به حضرت ابراهيم (ع) آموخت و حضرت ابراهيم (ع) در برابر او مي فرمود: عَرِفتُ، عَرِفتُ (شناختم، شناختم).

    پيامبر خاتم (ص) در عرفات

    دامنه كوه عرفات در زمان صدر اسلام، كلاس صحرايي پيامبر اسلام (ص) بود و بنا به گفته برخي مفسرين آخرين سوره قرآن در صحراي عرفات بر پيغمبر (ص) نازل شد و پيغمبر آنرا به مردم و شاگردانش تعليم فرمود.

    رسول گرامي اسلام (ص) در چنين روزي سخنان تاريخي خود را در اجتماع عظيم و با شكوه حجاج بيان داشت:

    ... اي مردم سخنان مرا بشنويد! شايد ديگر شما را در اين مكان ملاقات نكنم. شما به زودي بسوي خدا باز مي گرديد. در آن جهان به اعمال نيك و بد شما رسيدگي مي شود. به شما توصيه مي كنم هركس امانتي نزد اوست به صاحبش برگرداند.

    اي مردم بدانيد ربا در آئين اسلام ، حرام است. از پيروي شيطان بپرهيزيد. به شما سفارش مي كنم كه به زنان نيكي كنيد زيرا آنها امانتهاي الهي در دست شما هستند و با قوانين الهي بر شما حلال شده اند.

    ... من در ميان شما دو چيز به يادگار مي گذارم كه اگر به آن دو چنگ زنيد گمراه نمي شويد، يكي كتاب خدا و ديگري سنت و (عترت) من است.

    هر مسلماني با مسلمان ديگر برادر است و همه مسلمانان جهان با يكديگر برادرند و چيزي از اموال مسلمانان بر مسلماني حلال نيست مگر اينكه آنرا به رضايت به دست آورده باشد...

    تسبيحات حضرت رسول (ص) در روز عرفه :

    سُبْحانَ الَّذي فِي السَّمآءِ عَرْشُهُ سُبْحانَ الَّذي فِي الاَْرْضِ حُكْمُهُ

    منزه است خدايي كه عرش او در آسمان و فرمان و حكمش در زمين است

    سُبْحانَ الَّذي فِي الْقُبوُرِ قَضآؤُهُ سُبْحانَ الَّذي فِي الْبَحْرِ سَبيلُهُ

    منزه است خدايي كه در گورها قضا و فرمانش جاري است منزه است خدايي كه در دريا راه دارد

    سُبْحانَ الَّذي فِي النّارِ سُلْطانُهُ سُبْحانَ الَّذي فِي الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ

    منزه است خدايي كه در آتش دوزخ سلطنتش موجود است منزه است خدايي كه در بهشت رحمت او است

    سُبْحانَ الَّذي فِي الْقِيمَةِ عَدْلُهُ سُبْحانَ الَّذي رَفَعَ السَّمآءَ 

    منزه است خدايي كه در قيامت عدل و دادش برپا است منزه است خدايي كه آسمان را بالا برد 

    سُبْحانَ الَّذي بَسَطَ الاْرْضَ سُبْحانَ الَّذي لا مَلْجَاَ وَلا مَنْجا مِنْهُ اِلاّ اِلَيْهِ 

    منزه است خدايي كه زمين را گسترد منزه است خدايي كه ملجا و پناهي از او نيست جز بسوي خودش 

    پس بگو 

    سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ وَلا اِلهَ اِلا اللّهُ وَاللّهُ اَكْبَرُ صد مرتبه 

    منزه است خدا و حمد از آن خدا است و معبودي جز خدا نيست و خدا بزرگتر از توصيف است

    و بخوان توحيد صد مرتبه و آية الكرسي صد مرتبه و صلوات بر محمّد و آل محمّد صد مرتبه و بگو

    لااِلهَ اِلا اللّهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْيي وَيُميتُ

    معبودي جز خدا نيست يگانه اي كه شريك ندارد پادشاهي خاص او است و از آن او است حمد زنده كند و بميراند

    وَيُميتُ وَيُحْيي وَهُوَ حَيُّ لا يَموُتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلي كُلِّ شَيْءٍ

    و بميراند و زنده كند و او است زنده اي كه نميرد هرچه خير است بدست او است و او بر هر چيز

    قَديرٌ ده مرتبه اَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذي لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَاَتوُبُ اِلَيْهِ ده مرتبه

    توانا است آمرزش خواهم از خدايي كه معبود بحقي جز او نيست كه زنده و پاينده است و بسويش توبه كنم

    يا اَللّهُ ده مرتبه يا رَحْمنُ ده مرتبه يا رَحيمُ ده مرتبه يا بَديعَ السَّمواتِ وَالاْرْضِ يا ذَاالْجَلالِ وَالاِْكْرامِ ده مرتبه يا حَيُّ يا قَيُّومُ ده مرتبه يا حَنّانُ يا مَنّانُ ده مرتبه يا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ ده مرتبه آمينَ ده مرتبه

    برخي از اعمال شب و روز عرفه:

    1.احيا و نماز و عبادت در شب عرفه

    2. دعا در شب عرفه (كه گفته شده است مستجاب مي گردد) .

    3. زيارت امام حسين (ع) در شب عرفه.

    4. غسل.

    5. روزه روز عرفه (اگر سبب ضعف و مانع از دعا و مناجات نشود) .

    6. قرائت دعاي عرفه امام حسين عليه السلام (كه بهتر است بعد از نماز عصر باشد) .

    7. قرائت دعاي عرفه امام سجاد عليه السلام (كه در صحيفه سجاديه موجود است).

    8. زيارت امام حسين (ع) در روز عرفه.

    9. زيارت حضرت اباالفضل العباس (س) در روز عرفه .

    10. اعتراف و اقرار به گناهان.

    11. دو ركعت نماز كه در ركعت اوّل بعد از حمد، سوره توحيد و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره كافرون خوانده مي شود. سپس چهار ركعت نماز كه در هر ركعت بعد از حمد،پنجاه مرتبه سوره توحيد (اين نماز در واقع همان نماز حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام است) .

    تذكر : از مشاهده فهرست بالا نترسيد. هر كدام را كه حال و حوصله داريد انجام دهيد. انجام غسل كارساده اي است كه جزو كارهاي روزمره ماست؛ فقط بايد نيت غسل عرفه كرد. دو ركعت نماز و بعد خلوت با خدا بيش از 10 دقيقه وقت نمي گيرد ولي به دل هاي ما صفا و جلا مي دهد. فقط بدانيم كه: خداوند بزرگ و كريم است. كيفيت هم معمولا از كميت مهم تر است.

    صحراي عرفات همايش شناخت و خودسازي امام حسين (ع)

    حضرت سيدالشهدا، امام حسين (ع) نيز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهي از اصحاب از خيمه هاي خود در صحراي عرفات بيرون آمدند و رو به دامن «كوه رحمت» نهادند و در سمت چپ كوه رو به كعبه همايشي تشكيل دادند كه موضوع آن شناخت و سازندگي بود. اين همايش، تنها جنبه علم و معرفت نداشت بلكه شناخت توأم با عمل و سازندگي و تزكيه و خودسازي بود. فهرست مطالب آن عبارت بود از:

    1ـ شناخت خدا و صفات الهي.

    2ـ شناخت خود يا خودشناسي.

    3ـ شناخت جهان.

    4ـ شناخت آخرت.

    5ـ شناخت پيامبران.

    6ـ خودسازي با صفات الهي.

    7ـ پرورش نفس با كمالات الهي.

    8ـ توبه و بازگشت به خداي مهربان.

    9ـ دور كردن صفات نكوهيده از خود با تسبيح پروردگار.

    10ـ فراگيري راه تعليم و تربيت از خدا.

    11ـ شناخت و درخواست بهترين مسئلت ها.

    12ـ تبديل خود پرستي نفس به خدا پرستي.

    13ـ تبديل خود برتر بيني نفس به تواضع و فروتني.

    14ـ تبديل خودخواهي نفس به ايثار و غير خواهي.

    15ـ تعليم مفاهيم و ادبيات قرآن.

    رهيافت هايي از دعاي عرفه امام حسين (ع)

    1ـ ستايش حق تعالي:

    ستايش سزاوار خداوندي است كه كس نتواند از فرمان قضايش سرپيچد و مانعي نيست كه وي را از اعطاي عطايا، باز دارد. و صنعت هيچ صنعتگري بپاي صنعت او نرسد. بخشنده بيدريغ است. اوست كه بدايع خلقت را بسرشت و صنايع گوناگون وجود را با حكمت خويش استوار ساخت.......

    2ـ تجديد عهد و ميثاق با خدا:

    پروردگارا بسوي تو روي آورم. و به ربوبيت تو گواهي دهم. و اعتراف كنم كه تو تربيت كننده و پرورنده مني. و بازگشتم بسوي توست. مرا با نعمت آغاز فرمودي قبل از اينكه چيز قابل ذكري باشم.......

    3ـ خود شناسي:

    و قبل از هدايت مرا با صنع زيبايت مورد رأفت و نعمتهاي بيكرانت قرار دادي. آفرينشم را از قطره آبي روان پديد آوردي. و در تاريكيهاي سه گانه جنيني سكونتم دادي: ميان خون و گوشت و پوست. و مرا شاهد آفرينش خويش نگرداندي و هيچيك از امورم را بخودم وا نگذاشتي........

    4ـ راز آفرينش انسان:

    ولي مرا براي هدفي عالي يعني هدايت (و رسيدن به كمال) موجودي كامل و سالم بدنيا آوردي. و در آن هنگام كه كودكي خردسال در گهواره بودم، از حوادث حفظ كردي. و مرا از شير شيرين و گوارا تغذيه نمودي. و دلهاي پرستاران را بجانب من معطوف داشتي. و با محبت مادران به من گرمي و فروغ بخشيدي.......

    5ـ تربيت انسان در دانشگاه الهي

    تا اينكه با گوهر سخن مرا ناطق و گويا ساختي. و نعمتهاي بيكرانت را بر من تمام كردي. و سال به سال بر رشد و تربيت من افزودي. تا اينكه فطرت و سرنوشتم، به كمال انساني رسيد. و از نظر توان اعتدال يافت. حجتت را بر من تمام كردي كه معرفت و شناختت را به من الهام فرمودي.......

    6ـ نعمتهاي خداوند:

    آري اين لطف تو بود كه از خاك پاك عنصر مرا بيافريدي. و راضي نشدي اي خدايم كه نعمتي را از من دريغ داري. بلكه مرا از انواع وسائل زندگي برخوردار ساختي. با اقدام عظيم و مرحمت بيكرانت بر من. و باحسان عميم خود نسبت به من، تا اينكه همه نعماتت را درباره من تكميل فرمودي......

    7ـ شهادت به بيكراني نعمت هاي الهي:

    الهي! من به حقيقت ايمانم، گواهي دهم. و نيز به تصميمات متيقن خود و به توحيد صريح و خالصم

    و به باطن ناديدني نهادم. و پيوستهاي جريان نور ديده ام. و خطوط ترسيم شده بر صفحه پيشاني ام، و روزنه هاي تنفسي ام، و نرمه هاي تيغه بيني ام. و آوازگيرهاي پرده گوشم و آنچه در درون لبهاي من پنهان است......

    8ـ ناتواني بشر از بجا آوردن شكر الهي:

    گواهي مي دهم اي پروردگار كه اگر در طول قرون و اعصار زنده بمانم و بكوشم تا شكر يكي از نعمات تو بجا آورم، نتوانم مگر باز هم توفيق تو رفيقم شود، كه آن خود مزيد نعمت و مستوجب شكر ديگر، و ستايش جديد و ريشه دار باشد...........

    9ـ ستايش خداي يگانه:

    معهذا من با تمام جد و جهد و توش و توانم تا آنجا. كه وسعم مي رسد با ايمان و يقين قلبي گواهي مي دهم. و اظهار مي دارم:

    حمد و ستايش خدايي را كه فرزندي ندارد تا ميراث برش باشد. و در فرمانروايي نه شريكي دارد تا با وي در آفرينش بر ضديت برخيزد و نه دستياري دارد تا در ساختن جهان به وي كمك دهد.....

    10ـ خواسته هاي يك انسان متعالي:

    خداوندا، چنان كن كه از تو بيم داشته باشم، آنچنان كه گويي تو را مي بينم و مرا با تقوايت رستگار كن! اما بخاطر گناهانم مرا به شقاوت دچار مساز! مقدر كن كه سرنوشت من به خير و صلاح من باشد. و در تقديراتت خير و بركت بمن عطا فرما!

    11ـ سپاس به تربيت هاي الهي:

    خداوندا! ستايش از آن تست كه مرا آفريدي. و مرا شنوا و بينا گرداندي! و ستايش سزاوار تست كه مرا بيافريدي و خلقتم را نيكو بياراستي. بخاطر لطفي كه به من داشتي والا......

    12ـ نيازهاي تربيتي از خدا:

    و مرا بر مشكلات روزگار، و كشمكش شبها و روزها ياري فرماي! و مرا از رنجهاي اين جهان و محنتهاي آن جهان نجات بده و از شر بديهايي كه ستمكاران در زمين مي كنند نگاه بدار.............

    13ـ شكايت به پيشگاه خداوند:

    خدايا! مرا به كه وا مي گذاري؟ آيا به خويشاوندي كه پيوند خويشاوندي را خواهد گسست؟ يا به بيگانه كه بر من بر آشفتد؟ يا به كسانيكه مرا به استضعاف و استثمار كشانند؟ در صورتيكه تو پروردگار من و مالك سرنوشت مني؟

    14ـ اي مربي پيامبران و فرستنده كتب آسماني:

    اي خداي من و اي خداي پدران من! ابراهيم، اسماعيل، اسحق و يعقوب، و اي پروردگار جبرئيل، مكائيل و اسرائيل. و اي تربيت كننده محمد، خاتم پيامبران و فرزندان برگزيده اش. اي فرو فرستنده تورات، انجيل زبور و فرقان......

    15ـ تو پناهگاه مني:

    تو پناهگاه مني، بهنگامي كه راهها با همه وسعت، بر من صعب و دشوار شوند و فراخناي زمين بر من تنگ گردد. و اگر رحمت تو نبود من اكنون جزء هلاك شدگان بودم. و تو مرا از خطاهايم باز مي داري. و اگر پرده پوشي تو نبود از رسوايان بودم.

    1- فرهنگ دهخدا / ج 10 جديد / ص 15818

    منبع: دعاي عرفه عبدالكريم بي آزار شيرازي

    نظر بدهید

    توجه: HTML ترجمه نمی شود!
        بد           خوب
    کد امنیتی

    کتب مرتبط


    کتاب نیایش امام حسین (ع) در صحرای عرفات

    کتاب نیایش امام حسین (ع) در صحرای عرفات

    اين كتاب، يكي از متون اسلامي در زمينه دعا و چند و چون نيايشي خالصانه به بارگاه الهي است. قلم روان و

    به روز شده 1403/06/26

    121,500 تومان 135,000 تومان

    کتاب خطبه غدیریه

    کتاب خطبه غدیریه

    ممكن است افراد بسيارى در طول تاريخ از حادثه غدير و اهميت آن سخن گفته و از آن تعاريفى ارائه داده باشن

    به روز شده 1403/06/26

    25,000 تومان

    کتاب هفتاد بند استغفار امیرالمومنین جهت وسعت رزق

    کتاب هفتاد بند استغفار امیرالمومنین جهت وسعت رزق

    کتاب هفتاد بند استغفار امیرالمومنین(علیه السلام) جهت وسعت رزق که توسط انتشارات طوبای محبت به چا

    25,000 تومان

    کتاب دعای جوشن کبیر

    کتاب دعای جوشن کبیر

    دعای جوشَن کبیر دعایی است برای شیعیان که در آن خدا به نام‌ها و صفات گوناگون که در آیات و روایات اسلا

    به روز شده 1403/01/11

    25,000 تومان

    کتاب دعای جوشن کبیر

    کتاب دعای جوشن کبیر

    دعای جوشَن کبیر دعایی است برای شیعیان که در آن خدا به نام‌ها و صفات گوناگون که در آیات و روایات اسلا

    به روز شده 1403/01/11

    25,000 تومان

    کتاب دعای عرفه شناخت و خودسازی

    کتاب دعای عرفه شناخت و خودسازی

    دعای عرفه امام حسین(ع) دعایی منسوب به امام حسین(ع) که بنابر روایات، آن حضرت در روز نهم ذی‌الحجه (روز

    به روز شده 1403/06/26

    25,000 تومان

    کتاب دعای عرفه

    کتاب دعای عرفه

    دعای عرفه امام حسین(ع) دعایی منسوب به امام حسین(ع) که بنابر روایات، آن حضرت در روز نهم ذی‌الحجه (روز

    به روز شده 1403/03/30

    30,000 تومان

    کتاب آفتاب در حجاب

    کتاب آفتاب در حجاب

    «آفتاب در حجاب» از ماندگارترین آثار ا

    به روز شده 1403/06/26

    149,000 تومان 180,000 تومان

    کتاب روشنگری در مجالس حسینی

    کتاب روشنگری در مجالس حسینی

    این کتاب رساله دکتری محمدباقر مقدسی استاد دانشگاه علوم اسلامی لندن که نتیجه 40 سال کار علمی و سخنران

    13,000 تومان

    کتاب 72 سخن عاشورایی, از بیانات حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای (مد ظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی
    کتاب دو امام مجاهد, امام حسن و امام حسین(ع)

    کتاب دو امام مجاهد, امام حسن و امام حسین(ع)

    شش گفتار از حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین(علیهماالسّلام

    به روز شده 1403/06/26

    150,000 تومان

    کتاب رسول ترک آزاد شده امام حسین (ع)

    کتاب رسول ترک آزاد شده امام حسین (ع)

    در صفحات نخست این کتاب شرح مختصری از زندگی و ماجرای توبه «رسول دادخواه خیابانی»( 1284تا 1339ه .ش) به

    40,000 تومان

    کتاب منتهی الآمال

    کتاب منتهی الآمال

    کتاب منتهی الآمال نوشته محدث بزرگ مرحوم شیخ عباس قمی صاحب کتاب ارزشمند مفاتیح الجنان است که پیرامون

    به روز شده 1403/06/26

    225,000 تومان 250,000 تومان

    کتاب یک شب و روز عاشورا

    کتاب یک شب و روز عاشورا

    یک شب و روز عاشورا از سری آثار عاشورایی انتشارات مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان، تألیف آیت‌الله حاج می

    به روز شده 1403/06/26

    150,000 تومان

    کتاب قضاوت های امیر المومنین

    کتاب قضاوت های امیر المومنین

    این کتاب گرانقدر، قضاوتهای محیرالعقول و معجزگونه علی علیه السلام را روایت می کند. قضاوتهایی که آنچنا

    135,000 تومان

    کتاب اسرار آل محمد

    کتاب اسرار آل محمد

    در روایت‌های امامان شیعه از این کتاب به «کتاب سلیم بن قیس» یاد شده‌است. بعدها برخی کتاب را «کتاب الس

    80,000 تومان

    کتاب صحیفه سجادیه جامعه با ترجمه فارسی

    کتاب صحیفه سجادیه جامعه با ترجمه فارسی

    کتاب پیشرو حاوی هر 6 صحیفه منسوب به مولا امام سجاد  علیه السلام است که حاوی 272 دعا از صحیفه سجادیه

    به روز شده 1403/06/26

    550,000 تومان

    کتاب دعا مجموعه ای از سور قرآنی, ادعیه, احراز و زیارات

    کتاب دعا مجموعه ای از سور قرآنی, ادعیه, احراز و زیارات

    در اهمیت دعا همین بس که فرموده اند:دعا درون مایه عبادت است.دعاسلاح مومن است.پس: دعا از طرفی سبب معنا

    150,000 تومان

    کتاب حدیث کساء

    کتاب حدیث کساء

    متن حدیث شریف کساء همراه با ترجمه دکتر مجید مسعودی 

    15,000 تومان

    کتاب عنوان الکلام فی ادعیه شهر الصیام

    کتاب عنوان الکلام فی ادعیه شهر الصیام

    مصحح کتاب عنوان الکلام علی آل بویه است .او در مقدمه آورده است :عنوان الکلام کتابی به زبان فارسی در ش

    140,000 تومان

    برچسب ها: کتاب دعای عرفه, متن کامل دعای عرفه, انتشارات محمد و آل محمد, دعای امام حسین در روز عرفه, خرید اینترنتی کتاب دعای عرفه, متن فارسی دعای عرفه, دعای عرفه چیست, دعای عرفه متن کامل, دانلود متن دعای عرفه pdf, زمان خواندن دعای عرفه