صفحه اصلیارتباط با مادرباره ما

کتاب متن و ترجمه الاختصاص


خرید کتاب متن و ترجمه الاختصاص. شیخ مفید. امیر خانبلوکی. انتشارات: تهذیب.

به روز شده: 1402/08/28

امروز 29 شهریور 1403

موجودی: در انبار

  •  خرید کتاب متن و ترجمه الاختصاص. شیخ مفید. امیر خانبلوکی.  انتشارات:   تهذیب.

*

کتاب متن و ترجمه الاختصاص



مترجم : امیر خانبلوکی


ناشر: تهذیب


سال چاپ: 1396


تعداد صفحات: 837


نوع جلد: جلد سخت


سایز و مدل: وزیری سلفون


شابک : 9789647636681

پشتیبان فروش : 09196835373

  • 500,000 تومان

  • لینک خرید : https://www.mazhabbook.ir/خریدکتابهای-الاختصاص-خانبلوکی-شیخ-مفید-تهذیب



مشخصات کتاب متن و ترجمه الاختصاص

نام :

کتاب متن و ترجمه الاختصاص

مولف ، نویسنده :

شیخ مفید

مترجم :

امیر خانبلوکی

انتشارات، نشر :

تهذیب

تعداد صفحات / سایز و مدل :

837 / وزیری سلفون

شابک :

9789647636681

قیمت پشت جلد :

500,000 تومان

موضوع :

احادیث و روایات, فضایل اهل بیت


تگ ها : خرید کتاب متن و ترجمه الاختصاص. شیخ مفید. امیر خانبلوکی. انتشارات: تهذیب. کتاب متن و ترجمه الاختصاص شیخ مفید. کتاب متن و ترجمه الاختصاص تهذیب. امیر خانبلوکی. احادیث و روایات, فضایل اهل بیت.


الإختصاص، مجموعه‌ای متنوع از احادیث معصومان(ع) در حوزه عقاید، سیره و تاریخ، حکمت و اندرز، اخلاق و آداب، فضایل اهل بیت و نقایص مخالفان آنان، معجزات و کرامات. درباره نویسنده کتاب، اختلاف نظر هست و شیخ مفید، جعفر بن حسین المؤمن و أبو علی أحمد بن الحسین بن أحمد بن عمران، در منابع مختلف نویسنده آن شناخته شده‌اند. برخی، این کتاب را به نویسنده‌ای ناشناخته منتسب کرده‌اند. در این میان شهرت انتساب الاختصاص به شیخ مفید از دیگران بیشتر است.

کتاب الاختصاص کشکولی است از روایات مختلف که بیشتر آنها در فضایل اهل بیت علیهم السلام است.

مؤلف در ابتدای کتاب می گوید که این کتاب را تألیف و تصنیف کرده و در گردآوری اش زحمت بسیار کشیدم و در آن گونه های مختلف احادیث و روایات برجسته و آثار نیکو و حکایات در موضوعات بسیار در مدح افراد و فضیلت آنان و مراتب علما و درجات و فهم آنها وارد کردم.

کتاب با دو روایت در فضل علم آغاز می شود و سپس روایاتی دربارۀ شرطة الخمیس (سپاهیان جان بر کف امیر المؤمنین) و بعد احادیثی در مورد چند فضل علما و آنگاه دربارۀ اصحاب ائمه علیهم السلام؛ روایاتی دربارۀ حوادث پس از وفات پیامبر، مناظرۀ ابو حنیفه با امام صادق و قصیدۀ فرزدق، اقوال برخی از حکما و وصایای لقمان حکیم از دیگر موضوعاتی است که دراین کتاب نقل شده است.

از آنجا که مطالب کتاب پراکنده است و موضوعات مطرح شده در آن سیر منطقی و منسجمی ندارد دربارۀ انتساب آن به شیخ مفید مباحث فراوانی بین کتابشناسان و محققان درگرفته است؛ برخی به همین دلیل منکر انتساب این کتاب به شیخ مفید شده اند که می توان به مقالۀ مفصل سید محمد جواد شبیری در چهار مقاله اشاره کرد که ضمن مقالات کنگرۀ شیخ مفید به چاپ رسیده.

اما آقا بزرگ به صحت انتساب کتاب به شیخ مفید عقیده دارد. آقای سید محمد مهدی خرسان که اختصاص را تصحیح کرده دلایل پراکندگی مطالب کتاب را بدین گونه برشمرده است: پنج کتاب با عنوان اختصاص ازعلمای شیعه نوشته شده که بخشی از اختصاص شیخ مفید گزیده ای است از کتاب الاختصاص نوشته شیخ ابو علی احمد بن حسین بن احمد بن عمران معاصر شیخ صدوق. نام کتاب نیز از آن گرفته شده است. افزون بر اختصاص ابوعلی از یازده کتاب دیگر بهره برده که کتاب ابن دأب، وصایا النبی لعلی علیهما السلام، حدیث منطق بعض الحیوانات، کتاب محنة امیر المؤمنین - که همه با بسمله شروع شده اند - و آفة العلامات فی السنة، از آن کتب است که اختصاص شیخ مفید گزیده ای از آنها را در بر دارد. بنابراین اختصاص گزیده ای از کتب بزرگان است که مؤلف در نسق واحد نگاشته است.

برای اطمینان از صحبت انتساب کتاب به شیخ  مفید هفت نسخۀ خطی اختصاص را که در کتابخانه های مختلف بود بررسی کردم. صحت انتساب کتاب در بعضی از نسخه ها و امضای ده تن از علما شاهد دیگری بر صحت انتساب این کتاب به شیخ مفید است. شایان ذکر است که مؤلف در اول کتاب خود را معرفی کرده و کتاب با «قال محمد بن محمد بن نعمان...» شروع شده است.

رنج های حضرت زهرا :

شيخ مفيد رحمه اللَّه از ماجراى زهرا عليهاالسلام در چندين مورد از كتابهاى ديگرش سخن گفته است. ملاحظه كنيد:

الف: گنجى شافعى به نقل از شيخ مفيد رحمه اللَّه: «او بر گفته هاى جمهور افزوده كه فاطمه عليهاالسلام پس از پيامبر صلى اللَّه عليه و آله پسرى سقط كرد كه رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله او را محسن ناميده بود. اين مطلب نزد هيچ يك از ناقلان جز ابن قتيبه وجود ندارد». [كفاية الطالب، ص 413.]

بنابراين گنجى، اعتقاد به سقط محسن را دقيقاً به شيخ مفيد رحمه اللَّه نسبت مى دهد مگر اينكه منظورش اشاره به بيان مفيد در ارشاد باشد. معذلك احتمال قوى مى دهيم كه به مطلب اختصاص اشاره كرده است. ما به گنجى مى گوييم: يك مراجعه ساده به متون منقول از اهل نقل آشكار مى سازد كه بسيارى از ناقلان غير از ابن قتيبه هم اين مطلب را نقل كرده اند. ان شاءاللَّه در برخى از فصول اين كتاب بخش بزرگى از اين متون را ذكر خواهيم كرد.

ب: شيخ مفيد در مقنعه- يك كتاب در فقه شيعه- و در كتاب مزار، زيارت صديقه طاهره عليهاالسلام را آورده است. اين زيارت تصريح دارد كه آن حضرت شهيده است: «السلام عليك ايتها البتول الشهيدة الطاهرة» [المقنعه، ص 459؛ ر. ك: بحارالانوار، ج 97، ص 195؛ البلدالامين، ص 198.]

آيا شهادت او جز تازيانه هايى كه از اينان خورد، علّت ديگرى دارد؟ آيا در اثر يك بيمارى به شهادت رسيد يا به سبب يك حادثه مثل سقوط از بام خانه يا اين كه به وسيله يك ناشناس ترور شد؟!!

در بخش متون، رواياتى را كه شيخ مفيد رحمه اللَّه آورده در جاى خود خواهيم آورد.

ج: مفيد، تلاش دار و دسته حكومت براى به آتش كشيدن خانه زهرا عليهاالسلام را در كتاب امالى، از جعابى، از عباس بن مغيره، از احمد بن منصور رمادى، از سعيد بن عفير، از ابن لهيعه، از خالد بن يزيد، از ابوهلال، از مروان بن عثمان روايت كرده كه گفت: «هنگامى كه مردم با ابوبكر بيعت كردند، على عليه السلام و زبير و مقداد وارد خانه فاطمه عليهاالسلام شدند و از بيرون آمدن خوددارى كردند. عمر بن خطاب گفت: خانه را بر رويشان به آتش زنيد. زبير شمشير به دست بيرون آمد...

على عليه السلام به سوى عاليه بيرون رفت. ثابت قيس بن شماس در راه به او رسيد، گفت: تو را چه شده يا اباالحسن؟! فرمود: مى خواستند خانه ام را به رويم آتش زنند و ابوبكر بالاى منبر بود و مردم با او بيعت مى كردند ولى از اين اقدام جلوگيرى و به آن اعتراض نكرد...»

ثابت گفت: دست از تو برنمى دارم تا در راه تو كشته شوم. با هم به راه افتادند و به مدينه برگشتند. فاطمه عليهاالسلام را ديدند كه در كنار در خانه اش ايستاده هيچ يك از آنان در خانه اش نبود و مى گفت: «هرگز مردمى بدتر از شما نديدم، جنازه ى رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله را در برابرمان رها كرديد و كارتان را تمام نموديد و ما را اميرتان نكرديد، با ما كرديد آنچه كرديد و برايمان حقى قائل نشديد...» [امالى، صص 59- 60.]

اين حديث به تلاش آنان براى وارد شدن به خانه زهرا عليهاالسلام و تعدّى به اهل آن، تصريح دارد. چه حضرت عليه السلام فرمود: «ابوبكر بالاى منبر بود، و مردم با او بيعت مى كردند ولى از اين اقدام جلوگيرى و به آن اعتراض نكرد...» بايد هجومى در كار باشد تا نياز به جلوگيرى داشته باشد و تعدّى اى كه نياز به اعتراض.

اين عبارت «مى خواستند... آتش زنند» نيز مى رساند كه آنان از اين جهت تلاش كردند و مثلاً هيزم آوردند. خصوصاً جمله اى كه حضرت درباره ى ابوبكر فرمود كه «از اقدام جلوگيرى و به آن اعتراض نكرد». يعنى: آنان را از اقدام براى آتش زدن خانه بازنداشت. بنابراين مسأله فقط تهديد زبانى نبوده است. مؤيد اين مطلب واژه ى «ارادوا: مى خواستند» است و الّا مى فرمود: «هددوا: تهديد كردند».

اين روايت همچنين تصريح دارد خانه اى كه مورد هجوم قرار دادند، در داخل مسجد و در مقابل منبر رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله قرار داشت. جايى كه ابوبكر پس از بازگشت از سقيفه بالاى آن نشسته بود و يارانش مردم را براى بيعت با او مجبور مى كردند. پس در مقابل چشمان او ماجراى خانه ى فاطمه عليهاالسلام اتّفاق افتاد و او نه آنان را از اين اقدام وقيحانه بازداشت و نه به كارشان اعتراض كرد. و اضح است كه قبر رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله در خانه ى فاطمه عليهاالسلام بود نه در خانه ى عايشه- چنانكه در جاى خود تحقيق كرده ايم [ر. ك: دراسات و بحوث فى التاريخ والاسلام، ج 1، ص 169.]- آنان نه حرمت قبر آن حضرت را مراعات كردند، نه حرمت مسجد، نه حرمت خانه زهرا، و نه حرمت شخص زهرا عليهاالسلام را.

د: مفيد رحمه اللَّه در كتاب الجمل مى گويد:

«هنگامى كه عده اى از بنى هاشم و ديگران در گريز از ابوبكر و اظهار مخالفت با او در خانه ى فاطمه عليهاالسلام جمع شدند، عمر بن خطاب، قنفذ را فرستاد و گفت: آنان را از خانه بيرون كن. اگر بيرون نرفتند، هيزمها را در كنار در جمع كن و به آنان اعلام نما كه اگر براى بيعت بيرون نيايند، خانه را بر رويشان آتش خواهم زد.

سپس خودش با گروهى از جمله مغيرة بن شعبه ثقفى، و سالم غلام ابوحذيفه، به راه افتادند تا به در خانه ى على عليه السلام رسيدند. عمر ندا داد: فاطمه دختر رسول خدا! كسانى را كه به خانه ات پناهنده شده اند بيرون كن تا بيعت كنند و در 

آنچه مسلمانان وارد شده اند، داخل شوند و الّا به خدا سوگند آنان را به آتش مى كشم. اين حديث مشهور است.» [الجمل، چ جديد، صص 117- 118.]

سخن شيخ مفيد رحمه اللَّه در ارشاد را پيش از اين آورديم. در اينجا دليلى بر تكرار آن نمى بينيم.

كتاب الاختصاص نوشته ى شيخ مفيد

آورديم كه برخى در اينكه كتاب الاختصاص از شيخ مفيد رحمه اللَّه است، ايجاد شك كرده اند تا اين را دستاويزى براى رد اعتماد به روايات آن درباره مظالم زهرا عليهاالسلام قرار دهند و انتساب اين كتاب را به شيخ مفيد رحمه اللَّه رد نمايند.

مى گوييم: ما در آنچه درباره كتاب اختصاص شيخ مفيد بيان شده، به دقّت انديشيديم اما هيچ كدام را براى ايراد شك و شبهه در صحت انتساب كتاب به اين عالم جليل القدر صالح نيافتيم. در اينجا به اختصار به برخى از آنچه در اين باره مطرح شده پاسخ مى دهيم:

1- در اين كتاب روايات فراوانى آمده كه اينگونه آغاز مى شود: حدّثنى جعفر بن الحسين المؤمن. لذا برخى گمان كرده اند كه اين كتاب از جعفر است.

پاسخ: در اين كتاب روايات بسيارى آمده كه با نام اين مرد شروع نمى شود با اسم افراد ديگرى آغاز مى شود يا اسامى ديگر با واو عطف افزوده مى گردد. لذا اين مسأله موجب نمى شود كه كتاب را به اين مرد نسبت دهيم.

2- صاحبان كتابهاى فهرست مثل نجاشى در رجال، طوسى در فهرست و ابن شهر آشوب در معالم العلما، اين كتاب را در شمار تأليفات شيخ مفيد نياورده اند.

پاسخ: همه ى اينها، همه ى تأليفات شيخ مفيد را يكى نياورده اند بلكه هر كدامبخشى از كتابهاى او را نام برده اند و كتاب اختصاص از جمله كتابهايى است كه از آن نام نبرده اند. خواهيم گفت كه چرا اين كتاب را در شمار تأليفات او ذكر نكرده اند.

3- نسخه هاى خطى اين كتاب مشوّش است. مثلاً خطبه كتاب در يك نسخه را در نسخه ديگرى پس از چند صفحه مى بينيد.

پاسخ: ممكن است صحافى برخى نسخه ها به هم خورده باشد و آنگونه كه برايشان ممكن بوده، آن را منظّم كرده باشند.

4- مى گويد: «قال محمّد بن النعمان» به نظر شما چه كسى اين را گفته است؟!

پاسخ: اين گفته ى شخص مؤلف است. چنانكه عادت مؤلفان قديم است كه در ابتداى عبارت از خود اينگونه ياد مى كنند. بنابراين گفته ديگران نيست كه از مفيد نقل كرده باشند.

احتمال اينكه اين عبارت را برخى براى توضيح نوشته باشند، سپس نسخه نويسان اشتباهاً در اصل كتاب وارد كرده باشند، احتمال ضعيفى است و نياز به اثبات دارد.

اگر علت اينكه فقط شيخ مفيد را انتخاب كرده اين بوده كه در اين كتاب نام بعضى از مشايخ مفيد آمده، بايد دانست كه همانگونه كه اينان مشايخ مفيد بوده اند، مشايخ ديگران هم بوده اند ولى آنان را انتخاب نكرده است.

با اين حال در كتاب نام كسانى آمده كه سه برابر اينان مى شوند و معلوم نشده كه از مشايخ مفيد بوده اند. پس چرا از اين شمار اندك مشايخ، استفاده كرده كه كتاب از مفيد است ولى به آن دسته از مشايخ كه باقى مانده و به لحاظ عدد از اينان بيشترند، توجه نكرده است؟!

5- اين كتاب به يك كشكول روايى كه بيشتر احاديث آن درباره ى فضائل اهل بيت عليه السلام است، شبيه تر است. ترتيب كتاب بر اساس يك شيوه ى منطقى منسجم 

نيست در حالى كه شيخ مفيد به دقّت و نوآورى ممتاز است.

پاسخ: اين عيب كتاب نيست. چه هدف برخى مؤلفان نوشتن كتابهاى كشكول، روايى و غير آن، است و شيخ مفيد رحمه اللَّه كتاب امالى را نوشته كه يك كتاب كشكول حديث است. از سوى ديگر، همانگونه كه واضح است، لازم نيست دقّت و نوآورى شيخ مفيد در كتابهاى حديثى او نمايان شود.

با صرف نظر از اين حقيقت كه كتاب الاختصاص گزينش و انتخاب شيخ مفيد از كتاب الاختصاص ابن عمران است.

6- در اين كتاب مباحثى آمده كه با آراى شيخ مفيد در كتابهاى ديگرش سازگارى ندارد. از سوى ديگر چارچوب كلى كتاب دلالت ندارد كه تأليف يك متكلم عقل گرا همچون شيخ مفيد باشد. بلكه به تأليف يك محدث همچون شيخ صدوق نزديكتر است.

پاسخ اين گفته از پاسخ قبلى دانسته مى شود. چه ممكن است هدف نويسنده حفظ برخى از احاديث در ضمن يك مجموعه كشكول مانند باشد. چنانكه در مورد كتابهاى امالى كه يكى از آنها تأليف شيخ مفيد است، چنين مى باشد. به علاوه ممكن است مفيد پيش از آنكه در عقايد و فقه و غيره امام و سرآمد دوران شود، اين احاديث را جمع كرده باشد.

چه بسا هدف وى از جمع آورى اين احاديث، تأليف يك كتاب مستقل و منظم به صورت فنى كه در دسترس مردم و مورد اعتماد آنان باشد، نبوده است.

گذشته از اين، ديدگاه كلامى و عقيدتى فرد مانع نمى شود كه معارض آن را همچون آراى موافق، بياورد. اين يكى از ويژگى هاى ممتاز عالم است كه در مباحث كلامى به قواعد بحث كلامى، ملتزم باشد و در مباحث حديثى و به عنوان يك محدث به ضوابط و اصول مربوط به نقل، پژوهش و گزينش حديث... به همين 

علّت مى بينيم كه برخى از محدثان به رغم قبول و پذيرش بخش خاصى از اخبار، خصوصاً در زمينه هاى فقهى، اخبار متعارض را در كتابهاى خود مى آورند. اين مطلب با مراجعه به كتب كلينى، صدوق و ديگران روشن مى شود.

از سوى ديگر ديده ايم كه برخى از مؤلفان، كتابهاى خود را برخوردار از چند صفت مى نويسند. مثلاً فقيه به عنوان يك محدث چنان كه شيخ طوسى كتاب نهايه را كه متون اخبار است، نوشت. ممكن است فيلسوف به زبان عرفا كتاب بنويسد مثل خواجه نصيرالدين طوسى در بعضى از رسائلش، ممكن است متكلم به زبان فيلسوف بنويسد مثل فخر رازى و يا صوفى به زبان فيلسوف مثل غزالى. غير اينان، فراوانند.

از سوى ديگر، برخى از آراء در گذر زمان عوض مى شود خصوصاً اگر صاحب رأى از عالمانى باشد كه از جوشش فكرى برخوردارند و در راه تكامل شعور، انديشه و معرفت خود گام برمى دارند. ميزان توجه مؤلف نيز به جهاتى كه در تأليف خود مورد ملاحظه قرار مى دهد، در زمانهاى مختلف، فرق مى كند.

مولف : شیخ مفید

ناشر : انتشارات تهذیب

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی

کتب مرتبط


کتاب القطره (قطره ای از دریای فضائل اهل بیت علیهم السلام)

کتاب القطره (قطره ای از دریای فضائل اهل بیت علیهم السلام)

قطره ای از دریای فضائل اهل بیت علیهم السلام به همراه مقدمه و اشراف سید مرتضی مجتهدی سیستانیعناوین اص

به روز شده 1402/12/4

900,000 تومان

کتاب مکارم الاخلاق

کتاب مکارم الاخلاق

کتاب «مکارم الاخلاق» نوشته شیخ جلیل القدر رضی الدین طبرسی، از معروف‌ ترین کتاب‌های این موضوع است که

400,000 تومان

کتاب الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد

کتاب الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد

کتاب الارشاد فی معرفه حجج الله علی العباد اثر شیخ مفید و  ترجمه استاد امیرخان بلوکی که توسط انت

به روز شده 1403/06/29

470,000 تومان 500,000 تومان

کتاب غیبت نعمانی

کتاب غیبت نعمانی

کتاب الغَیْبَة عنوان یکی از آثار مهم شیعه در موضوع غیبت و ظهور امام دوازدهم شیعیان نوشته ابو عبدالله

به روز شده 1403/06/29

450,000 تومان

کتاب غیبت

کتاب غیبت

این كتاب از بهترین و مهمترین منابع شیعه در مورد مسئله غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده

به روز شده 1403/06/29

405,000 تومان 450,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 2 تادیب عقل

کتاب اخلاق ربانی جلد 2 تادیب عقل

«تادیب عقل» دومین جلد از مجموعه ی «اخلاق ربانی» اثری است مشتمل بر آموزه های «آیت الله حاج آقا مجتبی

به روز شده 1403/06/29

99,000 تومان 110,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 3 تادیب غضب خوف رجاء

کتاب اخلاق ربانی جلد 3 تادیب غضب خوف رجاء

«تادیب غضب؛ خوف و رجاء» سومین جلد از مجموعه ی «اخلاق ربانی» اثری است مشتمل بر آموزه های «آیت الله حا

به روز شده 1403/06/29

80,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 4 تادیب غضب نفس و اوصاف آن

کتاب اخلاق ربانی جلد 4 تادیب غضب نفس و اوصاف آن

در این کتاب به مباحث صغر نفس پرداخته اند که یکی از نتایج جبن است و به آن کوچکی روح نیز گفته می شود .

به روز شده 1403/06/29

72,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 5 تادیب غضب, نفس و حالات آن

کتاب اخلاق ربانی جلد 5 تادیب غضب, نفس و حالات آن

«تادیب غضب؛ نفس و حالات آن» پنجمین جلد از مجموعه ی «اخلاق ربانی» اثری است مشتمل بر آموزه های « آیت ا

به روز شده 1403/06/29

75,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 7 تادیب غضب, کبر و تواضع

کتاب اخلاق ربانی جلد 7 تادیب غضب, کبر و تواضع

این کتاب در 18 جلسه از مباحث معظم له در مبحث «تادیب غضب؛ کبر و تواضع» با عناوین ذیل مطرح شده است: «

به روز شده 1403/06/29

70,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 8 تادیب غضب نفس و آثار آن

کتاب اخلاق ربانی جلد 8 تادیب غضب نفس و آثار آن

«تادیب غضب؛ نفس و آثار آن» هشتمین جلد از مجموعه ی «اخلاق ربانی» اثری است مشتمل بر آموزه های « آیت ال

به روز شده 1403/06/29

58,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 9 تادیب شهوت شکم جنسی ازدواج و فوائد آن

کتاب اخلاق ربانی جلد 9 تادیب شهوت شکم جنسی ازدواج و فوائد آن

کتاب نهم اخلاق ربانی به سومین قوه اصیل در انسان پرداخته است. شهوت شکم و شهوت جنسی که دو معنای عمومی

به روز شده 1403/06/29

45,000 تومان 50,000 تومان

کتاب اخلاق ربانی جلد 10 تادیب شهوت حب دنیا و شجره خبیثه

کتاب اخلاق ربانی جلد 10 تادیب شهوت حب دنیا و شجره خبیثه

لازم است ابتدا بدانیم معنای حب به دنی

به روز شده 1403/06/29

315,000 تومان 350,000 تومان

کتاب توحید مفضل

کتاب توحید مفضل

کتاب توحید مفضل از جمله یادگارهای معنوی حضرت امام صادق (ع) است که در آن از شگفتی های آفرینش سخن گفته

80,000 تومان

کتاب ترجمه نفس الرحمان فی احوالات سلمان

کتاب ترجمه نفس الرحمان فی احوالات سلمان

به گزارش سرویس علمی و فرهنگی خبرگزاری حوزه، مولف كتاب به صورت جامع و تفصيلي به بررسي فضائل صحابي بزر

500,000 تومان

کتاب آئین بندگی و نیایش ترجمه عدة الداعی

کتاب آئین بندگی و نیایش ترجمه عدة الداعی

عُدّةُ الدّاعی و نَجاحُ السّاعی کتابی است در موضوع ادعیه و اخلاق تألیف احمد بن محمد بن فهد حلی (متوف

به روز شده 1403/06/29

250,000 تومان

کتاب حدیقة الشیعه

کتاب حدیقة الشیعه

حَدیقَةُ الشّیعه کتابی کلامی به زبان فارسی نوشته مقدس اردبیلی درباره امامت و فضائل ائمه اطهار(ع). ار

250,000 تومان

کتاب معالی السبطین مقتل جامع امام حسن و امام حسین (ع)

کتاب معالی السبطین مقتل جامع امام حسن و امام حسین (ع)

به روز شده 1403/04/16

500,000 تومان 600,000 تومان

کتاب ترجمه الهجوم علی بیت فاطمه

کتاب ترجمه الهجوم علی بیت فاطمه

کتاب پیشرو به مصائب بعد از شهادت پیامبر گرامی اسلام میپردازد و به هجومی که آن چند نفری که به بیت وحی

به روز شده 1403/06/29

400,000 تومان

کتاب اصول کافی دوره 4 جلدی

کتاب اصول کافی دوره 4 جلدی

کتاب شریف کافی، تالیف ثقتة الاسلام محمدبن یعقوب کلینی (متوفی 329 قمری) در طی بیست سال و در 34 جزء (ا

1,500,000 تومان

برچسب ها: کتاب متن و ترجمه الاختصاص, امیر خانبلوکی, شیخ مفید, انتشارات تهذیب, خرید اینترنتی کتاب متن و ترجمه الاختصاص, امیر خانبلوکی, شیخ مفید, انتشارات تهذیب, ترجمه کتاب الاختصاص, کتاب های شیخ مفید, متن و ترجمه کتاب الاختصاص شیخ مفید, ترجمه الاختصاص شیخ مفید